Loading...
×

Просветне вести

Крос РТС-а у Цофингену

Крос РТС-а у Цофингену

Линк ка вести
Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања

Извештај са Дечјих спортских игара и кроса РТС у Цофингену 5.јуна 2022.

Друштво “Никола Тесла” из Цофингена на челу са Ненадом Милићевићем  у сарадњи са Допунском  школом на српском језику из Офтрингена и председником школског одбора Станиславом Пуфловићем као и професорком Горданом Николић организовали су крос РТС и дечје спортске игре. У госте као важно појачање стигла је велика група ђака и родитеља из Сура са професорком Тијаном Крајином. Ту су били и њени ученици из Цухвила и Била.

Најављена олуја и киша нису ослабили спортски дух ђака, родитеља и организатора. У Швајцарској често чујемо изреку да нема лошег времена већ само “лоше обучених” за такво време. Бригу о гостима и учесницима, медаље и ручак за сву децу организовало је удружење “Никола Тесла”. Дипломе које су деца добила након завршеног кроса обезбедиле су наставнице Тијана Крајина и Гордана Николић.

Када је почела прва трка више нико није ни погледао облачно небо нити осетио капи хладне кише. Милиметри на циљу су одлучивали о победи као и фото-финиши родитељских мобилних телефона.

Победници овогодишњег кроса су :

Млађа група ученика од 1. до 3. разреда

  1. место Дарио Германовић
  2. место Војин Манчић
  3. место Георгије Трипић

Средња група ученика од 4. до 6. разреда

  1. место Тодор Симић
  2. место Богдан Манчић
  3. место Марко Праховљановић

Старија група ученика:

  1. а)место Милош Пуфловић б)место Лазар Стевановић
  1. место Нестор Максимовић

У истом духу настављено је касније са бројним другим спортским активностима у којима су учествовали и уживали сви заједно, деца, родитељи, баке и деке. Скакало се у џаковима, играо се шах, надвлачио конопац, трчало са јајетом у кашици, прецизно шутирала лопта. Било је и много изненађења- када је прецизни шут лоптом кроз одређен отвор убацила Нина Абаџић после много неуспешних покушаја “љутих фудбалера”. Зоран Стефановић из Луцерна је после Нине осветлао образ дечацима и из првог пута прецизно шутнуо лопту кроз обруч. На спортском дану су сви победници и сви су стигли на циљ,освојили дипломе и медаље.То је и била жеља организатора. Па, ипак неколико имена ћемо издвојити. Георгије Трипић ,осмогодишњак из Букса, је многе награде узео на кросу,шаху,скакању у врећи, јаје је пажљиво донео до циља први. Тодор Симић се такође озбиљно спрема за шаховског велемајстора. Свако дете бисмо могли појединачно да наведемо јер су сва деца засијала на спортском дану. За то време вредни домаћини су спремали ручак за децу, склапана су нова познанства, после више година неколико мама је срело своје скоро заборављене другарице из других градова. Упркос хладном и кишовитом дану атмосфера је била весела и спортска. На крају су сви пожелели да се опет сретну.

Професорке Тијана и Гордана су веома задовољне како је протекла манифестација сигурне да ће следећа бити још масовнија.

aleksa
Author: aleksa