Loading...
×

Просветне вести

Крос РТС-а у Берлиу

Крос РТС-а у Берлиу

Линк ка вести
Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања

Допунска настава на српском језику у Берлину у сарадњи са Саветом родитеља, реализовала је овогодишњи „КРОС РТС-а у дијаспори“ 12. јуна 2022. године са почетком у 9.30 часова на фудбалском терену FC Wilmersdorf 1911.e.v.

Добри временски услови, квалитетан спортски терен и добра организација, још једном су оправдали одржавање и значај ове манифестације за децу и омладину наше дијаспоре у Берлину.Традиционалној манифестацији КРОС-а РТС-а придружиле су се све групе које похађају наставу у српској допунској школи у Берлину, као и неколико ученика који похађају онлајн наставу изван Берлина. У фантастичној атмосфери и са великим бројем учесника, оправдана су позитивна очекивања свих присутних гостију.

Ученици су дељени по полу и узрасту и трчали су различите деонице. Посебно нам је била драга и мини-трка за наше најмлађе учеснике.

Ведар и такмичарски дух био је на лицима свих учесника, а резултати су били следећи:

Млађа категорија (девојчице): 1. место Сташа Стојанов, 2. Лена Гајић, 3. Лара Арсовић. Млађа категорија (дечаци): 1. место Лука Николић, 2. Максим Поповицки, 3. Андреј Патковић.

Средња категорија (девојчице): 1. место су делиле Николина Себастијановић и Ђурђа Патковић,  2. Анастасија Вуковић, 3. Маја Трнски. Средња категорија (дечаци): 1. место Милош Томас, 2. Коста Стојанов, 3. Давид Маринковић.

Старија категорија (девојчице): 1. место Елена Петковић, 2. Миа Маринковић, 3. Лана Трпка. Старија категорија (дечаци): 1. место Немања Булајић, 2. Виктор Мојсин, 3. Ђорђе Лекић.

Ученици нису крили задовољство по завршетку реализованог кроса, као ни њихови родитељи.

Велику захвалност дугујемо потпредседници Савета родитеља Тамари Арсовић на обезбеђеном термину на фудбалском игралишту, као и родитељу Младену Мишковићу на донираним мајицама за све наше учеснике кроса. Хвала и осталима који су помогли у реализацији ове важне манифестације.

aleksa
Author: aleksa