Loading...
×

Просветне вести

Видовданска прослава у централној Швајцарској

Видовданска прослава у централној Швајцарској

Линк ка вести
Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања

У недељу, 26. 06. 2022. године у Бухраину је одржана ,,Видовданска прослава” у организацији ,,Удружење родитеља централне Швајцарске” и Српске допунске школе.

На прослави су учествовала деца из КУДа ”Рас” и ,,Никола Тесла” са фолклорним програмом. Затим  су деца која похађају Допунску наставу на српском језику у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја  извела   представу ,,Бој на Косову”. Представу ,,Бој на Косову” са ученицима Допунске наставе на српском језику је припремила Маргита Тот, а за костиме се побринула Милена Шакотић, чланице „Удружења родитеља централне Швајцарске“. Публика је са  одушевљењем пратила програм и великом аплаузом наградила учеснике. Присутним родитељима, ученицима и гостима обратила се учитељица Ана Бојичић и захвалила се Министарству просвете, науке и технолошког развоја  РС, Амбасади РС у Берну, Генералном конзулату РС у Цириху, координаторки наставе Биљани Букинац и ,,Удружењу родитеља централне Швајцарске” на подршци коју пружају у организацији наставе на српском језику.  „Удружење родитеља централне Швајцарске”, чији је председник  господин Душко Кнежевић,  поред подршке у реализацији  ваннаставних активности, залаже се за очување  српске традиције, вере и језика и настоји да повезује људе и децу  која живе у централној и осталим деловима  Швајцарске.

На прослави су били присутни и српски студенти у Швајцарској су се представили и понудили да нашим ученицима пруже помоћ око избора студија и других питања у вези са даљим образовањем.  Затим су малим матурантима подељена уверења о завршеном основном образовању у иностранству  као и поклони које је припремило  ,,Удружења родитеља”.

Ову прославу је обележило и извођење химне ,,Боже правде” коју су извели заједно сви ученици и присутни. На крају су свим ученицима подељене ђачке књижице. Родитељи, деца и гости су се на крају прославе послужили  посним послужењем за које су се побринули родитељи ученика и пријатељи школе и удружења.

aleksa
Author: aleksa