Loading...
×

Просветне вести

Ускршња прича из Минхена

Ускршња прича из Минхена

Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања – https://zuov.gov.rs/uskrsnja-prica-iz-minhena/

Пролеће је увелико загосподарило минхенским крајем, али уместо лепог времена донело је опет снег. Помало необична комбинација…учионица, ученици, снег и шарена јаја.

Ученици допунске наставе на српском језику из Минхена, која је у организацији Министарства просвете Републике Србије, ових дана били су безрезервно вредни. Часови које је припремила наставница Татјана Хот, били су посвећени Ускрсу.

Наставница је испричала ученицима како  пролеће доноси сваке године необичне шарене боје, а са пролећем стиже  и најзначајнији хришћански празник- Ускрс. Ученици који похађају овај вид наставе били су веома инспирисани причама наставнице. Тако су као резултат часова о Ускрсу, настала шарена јаја која су ученици украшавали декупаж техником. Поред декупажа, ученици су правили и колаже о Ускрсу и вешто писали по табли приче о шареним јајима.

„Ускрс је један од најзначајнијих и најрадоснијих хришћанских празника, јер се тада прославља Исусово васкрсење и повратак у нови живот. Празнична чаролија уводи нас у свет традиције, обичаја и веровања која негујемо, поштујемо и ширимо светом учећи о њима.“, истакла је наставница Хот.

Ученици су били веома вредни, а атмосфера на часу  веома пријатна На часовима овог типа учи се наша српска традиција, а деца богате своја досадашња сазнања. Задовољна деца понела су кућама своја прелепо украшена јаја и колаже.

И наставница је закључила да активности овог типа, које се реализују у част предстојећег празника Ускрса, доносе веома лепо расположење међу ученицима и мир међу свим људима. Након ове активности, ђаци српске допунске школе у Минхену отишли су на заслужени двонедељни распуст, на коме ће са радошћу дочекати празник посвећен васкрсењу Исуса Христа.

aleksa
Author: aleksa