Loading...
×

Просветне вести

Учешће Завода на фестивалу деце и младих из региона, дијаспоре и Србије под називом „Свесрпски дечји сабор”

Учешће Завода на фестивалу деце и младих из региона, дијаспоре и Србије под називом „Свесрпски дечји сабор”

Линк ка вести
Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања

Завод за унапређивање образовања и васпитања Републике Србије придружио се учешћем и подржао „Свесрпски дечји сабор” – фестивал деце и младих из региона, дијаспоре и Србије одржаном од 26. до 29. маја у Београду.

У оквиру Пројекта неговања српске културе и развијања нациналног идентитета, који спроводи већ неколико година, Завод је подржао овај значајан фестивал деце и младих из Србије, региона и дијаспоре.

„Свесрпски дечји сабор” је манифестација коју четврти пут по реду организује Градска управа Града Београда – Дечји културни центар Београд, уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије, а под покровитељством председника Србије Александра Вучића.

У оквиру фестовала у Србију долазе деца и млади из региона и дијаспоре са циљем бољег упознавања своје земље порекла и њене културе. Они бораве у домовима својих вршњака из Београда, друже се са вршњацима и у оквиру богатог културно-уметничког програма Дечјег културног центра Београд упознају Србију, српску историју и културу.

Ове године на фестивалу су учествовала деца из четири земље региона и дијаспоре: Немачке, Румуније, Хрватске и Словеније у пратњи својих педагога.

На свечаном концерту одржаном 27. маја, од 12 часова у Дечјем културном центру Београд мр Снежана Милошевић Јешић из Зуова поделила је поклоне добродошлице педагозима из региона и дијаспоре, а на претходно одржаном  радном састанку разговарала је са организаторима и педагозима о актуелним пројектима Завода.

Свечани концерт отворио је господин Арно Гујон, в. д. директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова. Деца из Србије, региона и дијаспоре уживала су богатом уметничком програму.

aleksa
Author: aleksa