Loading...
×

Просветне вести

У духу спорта и игре на Кросу РТС-а у Париском региону

У духу спорта и игре на Кросу РТС-а у Париском региону

Линк ка вести
Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања

У недељу, 22. маја 2022. године, одржан је Крос РТС- а у Париском региону, на двема локацијама: у Вансенској шуми и у Епону. Крос РТС-а је традиционална манифестација која се одржава под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

На овогодишњем кросу у Париском региону било је присутно око 250 посетилаца, а трчало је преко 120 ученика. Ученици су били подељени у три узрасне категорије по половима, а остварени су следећи резултати:

 • у категорији млађег узраста:

дечаци:

 1. место: Немања Пешић,
 2. место: Матеја Стојановић,
 3. место: Виктор Јанковић,

девојчице:

 1. место: Елена Кнежевић,
 2. место: Доротеа Петковић,
 3. место: Ева Цојић,
 • у категорији средњег узраста:

дечаци:

 1. место: Павле Гоашо Тодоровић,
 2. место: Новак Пешић,
 3. место: Тристан Мараис-Јарис,

девојчице:

 1. место: Анђела Ђаковић,
 2. место: Ивана Милутиновић,
 3. место: Николина Бојовић,
 • у категорији старијег узраста:

дечаци:

 1. место: Сокол Божанић,
 2. место: Лазар Пешић,
 3. место: Милош Прешић,

девојчице:

 1. место: Тијана Максимовић,
 2. место: Варвара Божанић,
 3. место: Сара Петровић.

Након трка по узрастима, учешће у кросу узели су најмлађи малишани на стази од двадесетак метара и изазвали овације свих присутних. Затим је одржана трка задовољства у којој су трчали родитељи и наставнице.

Велику подршку реализацији кроса пружио је Савет родитеља, на челу са Николом Гргићем, који је обезбедио штампање диплома, пехаре и медаље за најбрже малишане, затим Удружење „Сви Срби у Паризу“, као и фотограф Милојко Милановић.

Крос су организовале и реализовале координатор допунске наставе у Француској, Италији и Словенији Блаженка Тривунчић и наставнице Љиљана Симић, Катарина Страиловић, Славица Милић, Тамара Нацик и Милија Јевремовић.

Овај спортски догађај од изузетне важности за српске породице у француској дијаспори протекао је у дивном расположењу, на општу радост свих посетилаца. Сви су уживали у трчању, игри и дружењу и лепо проведеном дану у природи. Крос РТС-а у дијаспори је манифестација која омогућава да се деца још ближе упознају и друже и да у спортском духу проведу време негујући српски идентитет на простору далеко од Србије.

Наставница Милија Јевремовић

aleksa
Author: aleksa