Loading...
×

Просветне вести

Светосавска академија у Хамбургу

Светосавска академија у Хамбургу

Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања – https://zuov.gov.rs/svetosavska-akademija-u-hamburgu/

У петак 27. јануара 2023. године у  сали Храма Светог Архангела Михаила у Хамбургу, ученици Допунске наставе на српском језику  у организацији Министарства просвете Републике Србије одушевили су  публику програмом који су извели поводом обележавања школске славе Светог Саве. Након програма који је уприличен, ученицима су традиционално уручени и светосавски пакетићи.

Учитељица Татјана Филиповић је поздравила присутне захвалила се ученицима, родитељима, члановима Савета родитеља, представницима Конзулата Републике Србије у Хамбургу, као и свештеницима Црквене општине Хамбург на безрезервној подршци коју пружају при организацији и реализацији и наставних и ваннаставних активности.

Окупљенима су се обратили и конзулка Милена Николић и свештеник Синиша Вујасиновић.

Конзул Милена Николић поздравила је све учеснике, честитала славу и изразила задовољство великим одзивом.  Истакла је значај образовања и посебну прилику да деца у оквиру  Допунске наставе на српском језику  имају прилику да уче и сачувају свој језик и традицију.

Отац Синиша Вујасиновић је говорио о светитељу Сави и позвао присутне да са пажњом одгледају програм који су припремили ученици Допунске наставе на српском језику.

Емотивним казивањем текстова и песама о Светом Сави, његовом одрастању, животу, делу и значају за српски народ, ученици су разнежили и одушевили публику.

Након програма, дружење родитеља и ученика је настављено у пријатној атмосфери.

aleksa
Author: aleksa