Loading...
×

Просветне вести

Свечано уручење уверења о завршеном посебном програму образовања и васпитања у иностранству 2022.

Свечано уручење уверења о завршеном посебном програму образовања и васпитања у иностранству 2022.

Линк ка вести
Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања

У школској 2021/2022.години настава Допунске школе на српском језику у Хамбургу је реализована за 126 ученика распоређених у седам група. Пет група ученика наставу похађа у немачким школама, а две групе ученика у просторијама Српске православне цркве. Настава је у условима строгих епидемиолошких мера у Хамбургу реализована континуирано, непосредним радом са ученицима, захваљујући доброј сарадњи координаторке Биљане Букинац,Генералног конзулата Републике Србије у Хамбургу, Савета родитеља Допунске школе на српском језику у Хамбургу, учитељице Татјане Филиповић и Српске православне цркве.

Међу бројним и разноврсним активностима којима је обележен крај наставне године за ученике Допунске школе на српском језику у Хамбургу, посебно место заузима свечано уручење Уверења о завршеном посебном програму образовања и васпитања у иностранству, за ученике осмог разреда. Свечаност је  организована 17. јуна у Храму светог Архангела Михаила у Хамбургу за тринаест ученика осмог разреда. У овој школској години осми разред су завршили у групи Линебург Софија Зеленовић, у групи Билштедт Милица Кос, Никола Стевић и Васа Стојковић, у групи Алтона Давид Рикановић,у групи Харбург Константин Тубић, у групи Бармбек Анастасија Малиновић, Александар Иван Биери и Сани Рајковић,  у групи Српска црква Михајло Буда, Матеја Милетић, Мања Милутиновић и Исидора Стојановић.

Ученици су читали радове који су им донели награде на литерарним конкурсима, као и радове које су припремили за ову прилику. Ученици су износили своја искуства и ставове о важности очувања културе, потреби сталног усавршавања српског језика, неговању традиције и патриотизма. Они Србију носе у срцима и понос су родитељима, Школи и Србији.

Сви ученици су награђени књигама и поклон купонима у вредности од 50 еура. На иницијативу родитеља,након свечаности, дружење је настављено уз послужење које су припремили.

Учитељица Татјана Филиповић: „Рад са овом генерацијом ученика је за мене представљао истинско задовољство. Ученици осмог разреда су одговорним приступом и редовношћу похађања наставе показали колико је за њих битно да унапреде своје језичке вештине, да негују културу и да  развијају пријатељства. Показали су заинтересованост за нова сазнања, показали су креативност учествујући у различитим пројектима и ваннаставним активностима.  Рад са њима је био инспиративан и занимљив. Захваљујем се и  ученицима и њиховим родитељима на доброј сарадњи, међусобном разумевању и лепом дружењу.“

aleksa
Author: aleksa