Loading...
×

Просветне вести

Шампиони уче српски језик

Шампиони уче српски језик

Линк ка вести
Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања

Током 2021/22. године основана је на школској интернет страници допунске наставе на српском језику у Француској, Италији и Словенији рубрика „Шампиони уче српски језик”. Предлог наставника Данила Спасојевића из Љубљане, који је припремио први текст о Александру Бојићу, ученику допунске наставе и државном прваку Словеније у боксу, радо су прихватиле све колеге.

Циљ покретања серијала текстова јесте представљање наших даровитих ученика, који поред љубави ка српском језику, историји и култури, постижу врхунске резултате у другим областима.

До сада су објављена четири текста у којима су интервјуисани мали спортисти. Поред радости деце услед јавног приказа њихових талената и изузетних резултата, примећена је мотивисаност међу њиховима вршњацима, који радо читају текстове, подстакнути да говоре о својим хобијима, постигнућима и сновима.

Наставници и ђаци су сложни у томе да ће једног дана бити поносни јер су бодрили и познавали будуће велике шампионе, који ће уз личне успехе, промовисати српски језик и своје порекло.

Упознајте државног првака Словеније

Упознајте првака Париског региона у пливању

Боксер без конкуренције у Словенији

Понос каратеа у Париском региону

aleksa
Author: aleksa