Loading...
×

Просветне вести

Представљен пројекат “Превенција вршњачког насиља у школама”

Представљен пројекат “Превенција вршњачког насиља у школама”

Извор: Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања – https://ceo.edu.rs/predstavljen-projekat-pvns/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=predstavljen-projekat-pvns

Представљен пројекат “Превенција вршњачког насиља у школама”


28.05.2024. Представљен је пројекат “Превенција вршњачког насиља у школама”, а догађају су присуствовали амбасадори земаља чланица Савета Европе, високи званичници из институција у Србији, укључујући заштитника грађана, повереницу за заштиту равноправности, представнике Министарства просвете, Завода за унапређивање образовања и васпитања, Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, Института за ментално здравље, академске заједнице и други чланови дипломатског кора.

Јанос Бабић, шеф Мисије Савета Европе у Београду, у свом уводном говору је говорио о фокусу пројекта који ће бити на свеобухватном научном истраживању и приступу заснованом на подацима кроз национално истраживање које ће бити спроведено у оквиру пројекта на националном нивоу.

Представљени су обим, сврха и циљеви пројекта заједно са методологијом предстојеће националне процене о добробити ученика и вршњачком насиљу. Догађај је закључен поруком о снажној посвећености и заједничких напора свих учесника и учесница, обећавајући безбедније школско окружење за ученике И ученице широм Републике Србије.

За више информација о пројекту, посетите интернет страницу пројекта.

Овај пројекат спроводи Савет Европе, а финансира га Немачка. Реализује се у сарадњи са Министарством просвете Републике Србије од јануара 2024. до децембра 2025. године.

 

aleksa
Author: aleksa