Loading...
×

Просветне вести

Дигитално образовање 2024 – онлајн и уживо у Дому омладине Београда

Дигитално образовање 2024 – онлајн и уживо у Дому омладине Београда

Извор: Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања – https://ceo.edu.rs/digitalno-obrazovanje-2024/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=digitalno-obrazovanje-2024

Дигитално образовање 2024 – онлајн и уживо у Дому омладине Београда


15.04.2024. Пету годину заредом, Центар за образовне технологије Западни Балкан у сарадњи са Министарством просвете, Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања, Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања, Фондацијом Петља, Канцеларијом UNICEF у Србији, Oracle академијом и компанијом Microsoft организује међународну онлајн конференцију Дигитално образовање 2024. Ова конференција окупља стручњаке, наставнике, истраживаче, компаније и доносиоце одлука у области дигиталног образовања. Традиционално, конференцији претходи скуп затвореног типа посвећен разматрању нових трендова у образовању.

Овогодишњи радни скуп био је посвећен развоју у области вештачке интелигенције (ВИ). Одржан је 9. априла у Палати Србија са циљем да се кроз два тематска блока: Вештачка интелигенција у предуниверзитетском образовању и Вештачка интелигенција у универзитетском образовању размене знања и искустава учесника и тиме допринесе развоју и примени образовне политике која ће пратити и усмеравати развој ВИ у образовању.

Др Бранислав Ранђеловић, директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, уз др Небојшу Васиљевића, директора за вештачку интелигенцију Фондације Петља, био је панелиста у првом тематском блоку. У оквиру сваког тематског блока, учесници су били позвани да учествују у дискусијама, са намером да се кроз дијалог и сарадњу идентификују практичне препоруке и стратегије које могу подржати развој и имплементацију ВИ у образовању на одржив и етичан начин. Сазнањима до којих се дошло на овом радном скупу биће отворена конференција Дигитално образовање 2024.

Позивамо вас да се кликом на један од доњих линкова пријавите за учешће у раду ове акредитоване конференције која ће се одржати 19. априла 2024. године од 10.00 до 18.00 часова у хибридном моделу (онлајн и уживо у Дому омладине Београда).

Пријава за онлајн учешће на конференцији ДО 2024

Пријава за учешће уживо на конференцији ДО 2024

aleksa
Author: aleksa