Loading...
×

Просветне вести

Влада чини све да побољша статус радника у просвети

Влада чини све да побољша статус радника у просвети

Извор: Министарство просвете

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић  и министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић данас су се поново састале са репрезентативним синдикатима просвете.Том приликом председница Владе је поновила да Влада ради све како би се побољшао статус свих радника у просвети.

Брнабић је истакла да је ова Влада, са повећањем планираним за јануар 2024. године, просветним радницима подигла плате за 31 одсто, што је повећало републички буџет за просвету за чак 58 милијарди динара.

Премијерка је објаснила да су ванредна повећања од 5,5 одсто од 1. октобра, односно 10 одсто од 1. јануара 2024. године одлуке које је Влада донела сама, а не као последица некаквих притисака.

Управо због разумевања значаја улагања у образовање као инвестиције за будућност државе, Брнабић је рекла да ће Влада предложити протокол којим ће се предвидети повећање за разредне старешине, као и да ће се истим исказати тежња за изједначавање почетне плате наставника са просечном платом у Србији до јануара 2025. године.

Састанку су присуствовали и представници Министарства финансија.

Чланак Влада чини све да побољша статус радника у просвети се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa