Loading...
×

Просветне вести

Студенти могу бити корисници само једне државне стипендије

Студенти могу бити корисници само једне државне стипендије

Извор: Министарство просвете

Министарство просвете обавештава студенте кориснике државних стипендија да у складу са Законом о студентском стандарду, уговорима које су потписали, али и налазима и препорукама Државне ревизорске институције, могу бити корисници само једне стипендије која се исплаћује из јавних средстава (буџета РС и локалних буџета). Ово правило је важило од како се додељују стипендије и јасно је назначено у уговору о стипендији који је сваки студент потписао.

С обзиром да различите институције стипендирају успешне студенте, у случају да студент добије више различитих  стипендија, мора се одлучити за једну и има обавезу да о томе обавести институцију од чије стипендије одустаје.

Министарство просвете је за ову школску годину одобрило 9343 стипендија, а само мали број студената је добио и стипендије Министарства науке, технолошког развоја и иновација „Доситеја“, те Министарство просвете са Министарством науке предузима све активности у циљу превазилажења изазова који је наступио јер је дошло до дуплирања стипендија код мањег броја студената који су већ стипендисти Министарства просвете.

Министарства ће настојати да унапреде систем и синхронизују активности на реализацији конкурса за доделу стипендија у најбољем интересу студената.

Чланак Студенти могу бити корисници само једне државне стипендије се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa