Loading...
×

Просветне вести

Школе за 21. век – пројекат за развијање вештина критичког мишљења и решавања проблема за основце

Школе за 21. век – пројекат за развијање вештина критичког мишљења и решавања проблема за основце

Извор: Министарство просвете

Mинистар просвете Бранко Ружић потписао је Меморандум о разумевању са Питером Брауном, директором Британског савета, којим је још једном потврђена сарадња на унапређењу образовања у Републици Србији.

„Кроз образовни програм “Школе за 21. век” који смо током 5 година спроводили у сарадњи са Британским саветом постигнути су сјајни резултати“, рекао је министар.

У програм су укључене све државне основне школе у Србији, а фокус програма је на развијању вештина критичког мишљења, решавању проблема и програмирање уз микробит уређаја код ученика основних школа, неопходних за будућа занимања и конкурентност на тржишту рада у будућности.

Он је додао и да је Министарство од почетка увидело значај програма, не само у Србији него и на Западном Балкану, јер је један од главних фокуса развијање вештина за 21. век код ученика, кроз обуке које су укључивале њихове наставнике и директоре школа на подручју целе земље и региона.

Чланак Школе за 21. век – пројекат за развијање вештина критичког мишљења и решавања проблема за основце се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa