Loading...
×

Просветне вести

Састанак министарке просвете са ректорима универзитета из Републике Србије и Републике Српске

Састанак министарке просвете са ректорима универзитета из Републике Србије и Републике Српске

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/sastanak-ministarke-prosvete-sa-rektorima-univerziteta-iz-republike-srbije-i-republike-srpske/

У оквиру Сабора Републике Србије и Републике Српске, министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић одржала је данас у Београду састанак са в.д помоћника министра за високо образовање Републике Српске Јелена Старчевић и ректорима универзитета из Републике Српске и Републике Србије.

Министарка је оценила да ће данашњи састанак допринети продубљивању међууниверзитетске сарадње и сарадње високошколских установа из Републике Србије и Републике Српске, а данашњи састанак је први корак.

Она је истакла да је један од могућих модалитета продубљивања сарадње формирање асоцијације сродних факултета.

Ђукић Дејановић је истакла да је важно да факултети и универзитети имају што више различитих активности које су усмерене на ширење научне сарадње, значајнију размену студената и професора, издавачку делатност, организацију научних конференција и различитих врста научних, стручних, образовних и културних догађаја.

Она је оценила да је од ректора универзитета добила драгоцене информације и да је данашњи састанак  први корак напред ка изградњи још чвршћих мостова сарадње универзитета Републике Србије и Републике Српске.

Састанку су присуствовали ректори и представници Универзитета у Београду, Универзитета уметности у Београду,  Универзитета у Новом Саду, Универзитета у Нишу, Универзитета у Крагујевцу, Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици,  Универзитета у Новом Пазару, Криминалистичко-полицијског универзитета, Универзитета одбране,  Универзитета у Источном Сарајеву и  Универзитета у Бања Луци.

Чланак Састанак министарке просвете са ректорима универзитета из Републике Србије и Републике Српске се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa