Loading...
×

Просветне вести

Самарџић на обележавању 78 година рада Рударско- геолошког факултета

Самарџић на обележавању 78 година рада Рударско- геолошког факултета

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/samardzic-na-obelezavanju-78-godina-rada-rudarsko-geoloskog-fakulteta/

Посебни саветник министарке просвете проф. др Јанко Самарџић честитао је Рударско- геолошком факултету Дан факултета и 78 година рада.

„Ово је једини факултет у нашој земљи који школује инжењере за две различите области: геологију и рударство. За студенте је посебно важно то што су наставни програми усаглашени са програмима најпознатијих факултета и универзитета сличне или исте делатности у свету“, рекао је он на свечаној академији.

Како је истакао, осим стандардног школовања, рада у лабораторији и за рачунаром, будући инжењери рударства и геологије имају и теренску праксу као део обавезне наставе, што је посебно важно за припрему за тржиште рада.
„Данас је Рударско-геолошки факултет институција која испуњава стандарде савременог високог образовања и на то смо сви поносни“, рекао је Самарџић.

Он је додао да су школовани млади људи оно чиме се сви поносимо и истакао добру сарадњу Министарства просвете и овог факултета.

Чланак Самарџић на обележавању 78 година рада Рударско- геолошког факултета се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa