Loading...
×

Просветне вести

Самарџић на обележавању 40 година оснивања Клинике за нефрологију 

Самарџић на обележавању 40 година оснивања Клинике за нефрологију 

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/samardzic-na-obelezavanju-40-godina-osnivanja-klinike-za-nefrologiju/

Посебни саветник министарке просвете проф. др Јанко Самарџић присуствовао је обележавању 40 година од оснивања Клинике за нефрологију  Универзитетског клиничког центра Србије и честитао им на досадашњем успешном раду.

„Част ми је што имам прилику да укажем на немерљив значај ове клинике, која је водећа здравствена и научно-образовна установа у овој области“, рекао је Самарџић.

Истакао је да посебну вредност ове установе су лекари, који су истакнути чланови бројних међународних нефролошких организација и удружења и носиоци научно-истраживачких пројеката.

„Желим да истакнем и ваш допринос образовању младих кадрова, кроз континуирану медицинску едукацију и стучне семинаре. Важно је да улажемо у развој и образовање кадрова, а циљ државе је да повећа број високообразованих људи, као и квалитет њиховог образовања“, истакао је Самарџић.

 

Чланак Самарџић на обележавању 40 година оснивања Клинике за нефрологију  се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa