Loading...
×

Просветне вести

Ружић: Важна сарадња са Олимпијским комитетом Србије

Ружић: Важна сарадња са Олимпијским комитетом Србије

Извор: Министарство просвете

Министар просвете Бранко Ружић обратио се на редовној годишњој седници Олимпијског комитета Србије и пожелео им успешан рад.

Он је истакао да је сарадња Министарства просвете и ОКС изузетно важна „када говоримо о олимпијском образовању као педагошком процесу систематског и планског усвaјања знања из области олимпизма и олимпијског покрета.

„Можемо да будемо поносни на меморандум из јуна прошле године, којим смо предвидели и реализацију Пројекта „Олимпијско образовање“, почев од ове школске године. Сигуран сам, а верујем и ви, да ћемо реализацијом пројекта допринети промоцији спорта као ефикасне алатке за едукацију, комуникацију и изградњу бољег и хуманијег друштва, као и развој међупредметних компетенција. Све то је и у складу са нашом Стратегијом развоја образовања и васпитања у Републици Србији до 2030. године, као и пратећим Акционим планом. Поред тога значајно је то што ће план и програм наставе и учења користити спортску педагогију чији је фокус на учењу које се заснива на животним вредностима попут изузетности, поштовања и пријатељства. У времену када је јако важно да децу подсетимо на то, да сви у друштву инсистирамо на тим вредностима, лично ми је драго што ће они и кроз спорске активности учити да буду добри другари, толерантни и да разумеју једни друге боље“, навео је Ружић.

Министар је истакао да се ради и на изради софтвера за праћење физичког развоја и развоја моторичких способности ученика у основном и средњем образовању.

„То је својеврстан алат за наставнике и професоре физичког васпитања који ће примати и обрађивати податке и усмеравати вежбе које деца треба да раде у школи и код куће како би побољшали свој физички статус као важан елемент њиховог здравља. Очекујемо да софтвер заживи од следеће школске године“, рекао је он .

Чланак Ружић: Важна сарадња са Олимпијским комитетом Србије се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa