Loading...
×

Просветне вести

Ружић: Важна подршка студентима

Ружић: Важна подршка студентима

Извор: Министарство просвете

Министар просвете Бранко Ружић захвалио је компанији Huawei која је као друштвено одговорна компанија препознала значај подршке студентима да наставе своје образовање и одлучила да донира 150.000 долара за стипендирање најбољих студената техничких факултета.

„Посебно ову добру намеру осликава и одсуство било какве обавезе студента према компанији, осим што ће добити могућност да ову компанију препознају као потенцијалну могућност за запошљавање након завршетка својих студија“, рекао је министар.

Он је навео да су данас окупљени сви заједно око истог циља, а то је подршка и стварање још бољих услова за студирање.

„Ово је лепа прилика за студенте и верујем да ће велики број њих ту шансу и искористити“, рекао је Ружић и додао да ће Министарство увек подржати овакве акције друштвено одговорних компанија и рекао да му је драго што је данас потписан уговор о донацији са овако важном компанијом.

Ружић је изјавио да је најбоља, најисплативија и најдрагоценија инвестиција у сваком друштву инвестиција у образовање.

Он је додао да Министарство просвете на различите начине настоји да унапреди услове образовања кроз повећање стипендија и кредита, унапређење инфраструктуре у високом образовању, кроз нове зграде факултета и домова.
Амбасадорка Kине у Србији Чен Бо изјавила је да и Kина и Србија традиционално придају велики значај образовању и да је заједничка жеља две земље да кроз јачање образовања младим људима обезбеде још боље прилике и још више могућности.

Директор компаније Huawei у Србији, Чен Чен, потврдио је да студенти који добију стипендију немају никакву обавезу према компанији, али ће свако од њих добити могућност за запослење у тој компанији.

Чланак Ружић: Важна подршка студентима се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa