Loading...
×

Просветне вести

Распоред рада саветовалишта за психосоцијалну подршку у заједници ван школе

Распоред рада саветовалишта за психосоцијалну подршку у заједници ван школе

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

У оквиру пројекта Кризне психосоцијалне подршке заједници, који спроводи Радна група за подршку менталном здрављу и сигурности младих Владе Републике Србије, у току јула и августа месеца, доступна је психосоцијална подршка у заједници ван школе у оквиру саветовалишта која су отворена у Београду, Младеновцу, Лазаревцу, Смедереву и Панчеву.

Такође, подсећамо да је Министарство просвете уз подршку УНИЦЕФ-а отворило телефонску СОС линију 0800-200-201 за пружање психосоцијалне подршке ученицима, родитељима и запосленима у систему образовања у циљу оснаживања у превладавању стреса и анксиозности након кризних и трауматичних догађаја које су се догодиле у нашој земљи почетком маја 2023. године.

Дежурни саветници на телефонској СОС линији ће пружати подршку током летњег периода од 1. јуна до 30. септембра 2023. године, сваким радним даном од 08 до 16 часова.

ПРЕУЗМИТЕ:

Распоред рада и адресе саветовалишта

 

Чланак Распоред рада саветовалишта за психосоцијалну подршку у заједници ван школе се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa