Loading...
×

Просветне вести

Расписан конкурс за стипендије у оквиру Пројекта „Свет у Србији“

Расписан конкурс за стипендије у оквиру Пројекта „Свет у Србији“

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/raspisan-konkurs-za-stipendije-u-okviru-projekta-svet-u-srbiji/

Министарство просвете расписало је конкурс за стипендирање студената у оквиру Пројекта „Свет у Србији“

Пројекат „Свет у Србији” представља иницијативу Владе Републике Србије од националног значаја и односи се на доделу стипендија Владе Републике Србије кандидатима из 116 држава Африке, Азије, Централне и Јужне Америке, које су чланица и државе посматрачи Покрета несврстаних земаља.

Стипендија која се додељује у оквиру Пројекта омогућује остваривање права на бесплатно школовање у Репубици Србији, смештај и исхрану у систему студентског стандарда Републике Србије, месечни новчани износ стипендије, као и здравствено осигурање.

Као предуслов за школовање на српском језику, студенти стипендисти по доласку у Републику Србију, а пре уписа жељених студија на високошколским установама, похађају бесплатне курсеве интензивне наставе српског језика.

Министарство просвете сваке године расписује конкурс за доделу стипендија „Свет у Србији“ и у сарадњи са Министарством иностраних послова, путем конзуларних представништва, обавештава кандидате и врши прикупљање пријава.

Више информација о начину и роковима за пријаву, као и потребним документима можете видети на ЛИНКУ.

 

 

Чланак Расписан конкурс за стипендије у оквиру Пројекта „Свет у Србији“ се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa