Loading...
×

Просветне вести

Радовић на јавном слушању о друштвеном, економском и културном потенцијалу Рома у Србији

Радовић на јавном слушању о друштвеном, економском и културном потенцијалу Рома у Србији

Извор: Министарство просвете

Државни секретар проф. др Ивица Радовић присуствовао је јавном слушању „Друштвени, економски и културни потенцијал Рома у Србији“, које је поводом Међународног дана Рома, у Скупштини Србије организовао Национални савет ромске националне мањине.

Он је том приликом честитао Међународни дан Рома и Ромкиња.

„Користим и ову прилику да све наше суграђане подсетим на потребу постизања суштинске и пуне равноправности свих грађана без обзира којој националних мањини припадају“, рекао је Радовић.

Он је истакао да је Национални савет ромске националне мањине партнер Министарству просвете.

„Како је образовање кључ напретка појединаца и заједнице, држава је дужна да обезбеди равноправан и квалитетан приступ образовању свој деци“, рекао је Радовић.

Он је издвојио само неке од системских мера подршке које реализује Министарство просвете, међу којима је и афирмативна мера уписа ученика припадника ромске националности у средње школе и високообразовне установе, којом је до сада уписано више од 16.500 средњошколаца и преко 2.000 студената.

Чланак Радовић на јавном слушању о друштвеном, економском и културном потенцијалу Рома у Србији се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa