Loading...
×

Просветне вести

Првог дана Сајма образовања и наставних средстава представљена су искуства предшколских  установа

Првог дана Сајма образовања и наставних средстава представљена су искуства предшколских  установа

Извор: Министарство просвете

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

Сајам oбразовања и наставних средстава под називом „Учинимо свет бољим“ почео је данас на Београдском сајму, а првог дана  на штанду Министарства просвете, представиле су се предшколске установе из целе Србије.

Предшколци и њихови васпитачи из предшколских установа „Дечја радост” из Панчева, „Радост” из Нових Бановаца и „Наша радост” из  Сопота представили су на штанду Министарства просвете своје активности, начине на које истражују кроз игру, стичу нова искуства, граде односе са вршњацима и одраслима и развијају своје потенцијале и таленте. Малишани из предшколске установе из Панчева заједно са својим васпитачима реализовали су радионице у оквиру пројеката „Наша прва бајка“ и „Заједно у свету“, док су деца из вртића из Нових Бановаца приказали како виде родитеље у вртићу.

У Конференцијској сали представљени су резултати  Пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, као искуства предшколских установа у примени иновативних модела стручног усавршавања и професионалне размене у функцији квалитетне примене нове програмске концепције „Године узлета“, као и сајмови родитељства који се кроз овај пројекат организују широм Србије.

Такође, васпитачима је представљена платформа за професионални развој и стручно усавршавање „Пасош за учење“, која се реализује у сарадњи са ЗУОВ-ом и УНИЦЕФ-ом. Васпитачи из Предшколске установе „Дечији дани“ са Старог града поделити су своја искуства у коришћењу ове платформе. Такође, предшколске установе „Лане“ из Пирота, „Ната Вељковић“ из Крушевца, „Пахуљица“ из Бруса и „Наша радост“ из Александровца представили су моделе учења и разменили искустава.

Током првог сајамског дана своје презентације имале су и предшколске установе „Нада Наумовић“ из Крагујевца  и „Драгољуб Удицки“ из Кикинде.

Чланак Првог дана Сајма образовања и наставних средстава представљена су искуства предшколских  установа се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa