Loading...
×

Просветне вести

Потписани уговори са представницима компанијама које су се укључиле у пројекат „Студентска картица“

Потписани уговори са представницима компанијама које су се укључиле у пројекат „Студентска картица“

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/potpisani-ugovori-sa-predstavnicima-kompanijama-koje-su-se-ukljucile-u-projekat-studentska-kartica/

У Министарству финансија данас су потписани уговори са представницима компанија које су се укључиле у пројекат „Студентска картица“, који студентима државних и приватних универзитета, академија и високих школа у Србији од 1. децембра нуди бројне попусте и погодности приликом плаћања.

У овај пројекат су се до сада укључиле 24 компанијe, а са представницима 19 компанија данас је уговоре потписала министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић, а присуствовао је и министар финансија Синиша Мали.

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић истакла је да је захвална свим компанијама које су се укључиле у ову акцију и омогућиле студентима попусте и друге бенефиције.

Уговоре смо потписали са првом групом заинтересованих компанија, међу којима су трговински ланци, малопродаја обуће и одеће, спортске опреме, издавачи, туристичке агенције и други. На овај начин желимо да побољшамо и унапредимо животни стандард студената. Важно је да одговарамо на њихове потребе и да их подржимо на њиховом путу стицања знања“, рекла је она.

Министар Мали је новинарима након потписивања уговора казао да је пријављивање студената за нове студентске картице, које осим бројних попуста могу да се користе и као платне картице почело 13. новембра, и да се до сада пријавило више од 55.000 студената.

Он је нагласио да ће картице моћи да се користе од 1. децембра.

Још једно обећање које смо дали, испунили смо. Потписали смо споразуме са компанијама које су изразиле жељу да буду део новог пројекта који се зове студентска картица. Желим свима да захвалим јер су препознали нашу жељу да студентима и нашим младима дамо неке бенефите који ће им олакшати студирање“, казао је Мали.

Потпредседник Владе је навео да  ће студенти с овим картицама, између осталог, моћи да остварују 20 одсто попуста на возне карте „Србијавоза“, 10 одсто попуста на авио-карте „Ер Србије“, два одсто на путарине, да ће имати 15 одсто попуста у Синеплекс биоскопима.

Министар  је навео да је отварање и издавање „Студентских картица“ потпуно бесплатно, као и одржавање рачуна, наглашавајући да ће сваком кориснику банка „Поштанска штедионица“, која је партнер у овом пројекту, исплатити и 500 динара студентима у тренутку када отварају рачуне. Министар је позвао студенте да се пријаве за картице, али и друге одговорне компаније да се укључе у овај пројекат.

Међу 19 компанија са којима су данас потписани уговори су Етно село „Сунчана река“ из Бање Kовиљаче, туристичка агенција „Хедоник Травел“ из Београда, Дунав осигурање, Ласта, Путеви Србије, Ер Србија, Телеком, Службени Гласник, Аман, Атлетик џим, Монумент, апотекарске установе Др Макс и Бену, Сани оптик, ауто школа Ливија, Меркатор С, Делфи, Јахтинг клуб Kеј и Србијвоз. За учешће у програму „Студентска картица“ су се пријавили и апотекарска установа Јанковић, Панда УС из Београда, Синеплекс Срб, Синеплекс Панонија Нови Сад и Спорт Вижн.

Чланак Потписани уговори са представницима компанијама које су се укључиле у пројекат „Студентска картица“ се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa