Loading...
×

Просветне вести

Постигнут договор Владе Републике Србије и репрезентативних синдиката у просвети

Постигнут договор Владе Републике Србије и репрезентативних синдиката у просвети

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/postignut-dogovor-vlade-republike-srbije-i-reprezentativnih-sinidkata-u-prosveti/

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић, министарка правде Маја Поповић и шеф кабинета председника Владе Републике Србије Жарко Мићин разговарали су данас у Влади Србије са представницима репрезентативних синдиката у просвети.

На састанку је представљен нацрт текста Закона измена и допуна Кривичног законика који се односи на напад на лице запослено у образовној установи, са чиме су се сагласили представници синдиката.

Представници Владе нагласили су да је ово Влада континуитета и да ће све што је договорено Протоколом бити имплементирано.

У складу са Протоколом Владе Републике Србије и репрезентативних синдиката, договорено је да ће током наредног месеца председник Владе Републике Србије Милош Вучевић одржати састанак са представницима синдиката.

Комисија Владе Републике Србије за давање сагласности за ново запошљавање на првој наредној седници даће сагласност за реализацију 7а фазе запошљавања у просвети.

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић информисала је представнике синдиката „да се ради на смањењу администрације у смислу коришћења нових функционалности ес Дневника“ и најавила даљи заједнички рад на изменама и допунама посебних колективних уговора.

Констатовано је да ће Радна група Владе Републике Србије за основно, средње и образовање одраслих наставити рад у континуитету.

Састанку су присустовали председници и представници Синдиката радника у просвети Србије, Синдиката образовања Србије, Уније синдиката просветних радника Србије, Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“.

Чланак Постигнут договор Владе Републике Србије и репрезентативних синдиката у просвети се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa