Loading...
×

Просветне вести

Почиње пријава за студентске картице, повластице и попусти за све студенте

Почиње пријава за студентске картице, повластице и попусти за све студенте

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/pocinje-prijava-za-studentske-kartice-povlastice-i-popusti-za-sve-studente/

Пријављивање за студентске картице почело је данас у подне.

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић је навела да је, након састанка са министром финансија Синише Малог и представницима Банке Поштанска штедионица, Завода за израду новчаница и студентске организације СКОНУС, да је ово један од изузетно значајних и лепих дана за нашу младу популацију и истакла да право на картице има око 240.000 студената.

Ова картица ће за студенте државних и приватних универзитета и факултета значити много, јер ће картица бити платна и преко ње ће моћи да добију студентске стипендије и кредите. То се односи на оне који ће испунити одређене услове, а све их је више и сада 9.000 студената добија стипендије, а 6.000 кредите“, рекла је она.

Министар финансија Синиша Мали је истакао да је рок за пријављивање неограничен и да ће студенти имати читав низ погодности.

Тиме желимо да им покажемо колико су нам важни, да они јесу наша будућност. И на крају крајева да им олакшамо живот, јер сви који смо били студенти знамо колико изазова имате када сте студент“, рекао је Мали.

Бојан Кекић је рекао да је „Банка Поштанска штедионица“ банка са јасно дефинисаним државним интересом те да је студентска картица пројекат улагања у будућност.

Из тих разлога се ‘Банка Поштанска штедионица’ определила да у пуном капацитету пружи подршку Министарству финансија и Министарству просвете, да отворимо бесплатно текуће рачуне свим студентима, да бесплатно издамо картицу и не наплаћујемо мобилно банкарство и као добар гест да би картица била активна сваком студенту ће на картици бити по 500 динара. Ово је улагање у будућност“, рекао је Кекић.

Маргарета Смиљанић, председница СКОНУС-а, изразила је задовољство што су Министарство просвете и Министарство финансије подржали један од најзначајнијих студентских пројеката.

Оно што је нама било важно јесте да сви студенти у Србији имају једнаке могућности. Ову картицу ће моћи да користе студенти свих високошколских установа, и државних и приватних“ нагласила је Смиљанићева.

Сви заинтересовани студенти за студентску картицу могу се пријавити ОВДЕ.

Чланак Почиње пријава за студентске картице, повластице и попусти за све студенте се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa