Loading...
×

Просветне вести

Почиње пријава за пријемни испит за специјализоване гиманзије и одељења и уметничке средње школе

Почиње пријава за пријемни испит за специјализоване гиманзије и одељења и уметничке средње школе

Извор: Министарство просвете

Пријава ученика за полагање пријемних испита за упис у специјализована одељења гимназија, као и за уметничке средње школе почиње данас и трајаће до 24. априла.

Електронска пријава кандидата врши се на порталу Моја средња школа, односно путем налога на овом порталу коме приступа родитељ или други законски заступник шифром за есДневник или за налог на Националном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs.

Уколико ученици не искористе могућност пријаве електронским путем, могу се за полагање пријемног испита пријавити 21. или 24. априла у својој основој школи или у школи у којој полажу пријемни испит.

Полагање пријемних испита биће организовано у средњим школама 12. до 21. маја, а ученици своје резултате моћи ће да виде на порталу Моја средња школа.

Прелиминарним планом уписа за школску 2023/2024. годину превиђено је око 4.500 места у специјализованим одељењима гиманзија за математику, физику, географију, историју, рачунарство и информатику, биологију, хемију, сценску и аудио-визуелну уметност, филолошке науке, билингвална одељења, као и за уметничке средње школе – ликовне, балетске и музичке.

За специјализоване гимназије и одељења и уметничке школе је потребно да ученик положи и пријемни испит којим се проверавају склоности и способности ученика.

Чланак Почиње пријава за пријемни испит за специјализоване гиманзије и одељења и уметничке средње школе се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa