Loading...
×

Просветне вести

Пашић отворио 3. Kонгрес стручних радника предшколских установа Србије

Пашић отворио 3. Kонгрес стручних радника предшколских установа Србије

Извор: Министарство просвете

Помоћник министра просвете Милан Пашић отворио је 3. Kонгрес стручних радника предшколских установа Србије на Филозофском факултету у Београду и истакао да је овај скуп веома  важан простор за дијалог о креирању услова и обезбеђивању различитих начина подршке деци у нашем друштву и систему предшколског васпитања и образовања.

Помоћник Пашћ је истакао да Конгрес доприноси чвршћем међусобном повезивању професионалаца у идентификовању кључних питања за делатност предшколског васпитања и образовања, у предлагању могућих решења и трасирању даљих праваца развоја.

Предшколско васпитање и образовање, како у контексту глобалних агенди, тако и у креирању мера и политика образовања у Србији, носи своје изазове што још више упућује на неопходност развијања отвореног дијалога и партнерске комуникације свих важних актера ради обезбеђивања кохерентног приступа у коме је глас који доприноси системском развоју политика за будућу одрживост ресора – глас носилаца делатности“, реко је Пашић.

Помоћник министра Пашић је као пример заједничког деловања навео је активности у вези са доношењем нове програмске концепције „Године узлета“.

Доношењу нових Основа програма предшколског васпитања и образовања претходиле су године заједничког посвећеног стручног рада и преиспитивања у пракси развијања програма васпитно-образовног рада, у партнерству са релеватним институцијама, организацијама, струковним удружењима и предшколским установама“, рекао је Пашић.

Он је изразио уверење да ће отворена, професионална комуникација и сарадња, у којој свако од има своју улогу и одговорност, дати снагу и бити путоказ у даљој афирмацији и развоју делатности предшколског васпитања и образовања у Републици Србији.

 

Чланак Пашић отворио 3. Kонгрес стручних радника предшколских установа Србије се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa