Loading...
×

Просветне вести

Одржана обука за наставнике о Холокаусту

Одржана обука за наставнике о Холокаусту

Извор: Министарство просвете

Tродневна обука за 40 наставника историје из Србије, Северне Македоније и Албаније одржана је у Београду под покровитељством Memorial de la Shoah. Ово је друга по реду обука која је одржана ове године за наставнике који реализују наставне и ваннаставне активности посвећене теми прошлих ратова.

Обуке су држали експерти из три земље, а учесници су имали могућност размене искустава.

Обука је завршена 22. априла када се у Србији обележава Дан сећања на жртве Холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату. Овај дан се обележава као сећање на догађај од 22. априла 1945. године, када су преостали логораши организовали пробој из усташког логора смрти у Јасеновцу – Доња Градина. У Београду је завршена

У циљу пружања системске подршке наставницима и ученицима који реализују наставне и ваннаставне активности посвећене теми прошлих ратова, уз саосећање према жртвама свог, али и свих других народа, Министарство просвете и Завод за унапређивање образовања и васпитања установили су базу ресурса и материјала ресурса посвећен култури сећања.

Чланак Одржана обука за наставнике о Холокаусту се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa