Loading...
×

Просветне вести

Наставак активности које осигуравају квалитет средњег стручног образовања

Наставак активности које осигуравају квалитет средњег стручног образовања

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/nastavak-aktivnosti-koje-osiguravaju-kvalitet-srednjeg-strucnog-obrazovanja/

Министарство просвете и Агенција за квалификације уз подршку Европске извршне агенције за образовање и културу (EACEA) реализоваће у наредном периоду пројекат у циљу осигурања квалитета средњег стручног образовања, најављено је данас на конференција „Квалитет стручног образовања као императив развоја српске економије“.

Помоћник министра за средње образовање и васпитање и образовање одраслих Милош Благојевић истакао је тим поводом да је осигурање квалитета средњег стручног образовања изузетно важно за адекватан одговор образовања на изазове које доноси напредак технологије, економије и друштва у целини и да је изузетно важно да Србија, заједно са осталим европским земљама, развија механизме и алате који ће осигурати квалитет средњег стручног образовања.

Оно што је кључно, под окриљем пројекта, окупљамо све институције значајне за овај процес – Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарство привреде, Агенцију за квалификације, Канцеларију за дулано образовање, Привредну комору Србије, невладине организације. Биће то још једна прилика да , разменимо идеје, заједно радимо и додатно ојачамо синергију свих партнера у овој области, што је једна од основних функција и задатака Националне контакт тачке за квалитет стручног образовања“, рекао је Благојевић.

Пројекат „Национална рефернтна тачка 2 – стручно образовање и обука за будућност (VET4F) реализује су уз подршку Европске уније.

Чланак Наставак активности које осигуравају квалитет средњег стручног образовања се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa