Loading...
×

Просветне вести

На завршном испиту тест из српског, односно матерњег језика полагало 164 ученика осмог разреда

На завршном испиту тест из српског, односно матерњег језика полагало 164 ученика осмог разреда

Извор: Министарство просвете

Завршни испит у августовском року, у складу са Календаром активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2022/2023. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2023/2024. годину, реализује се 16, 17. и 18. августа 2023. године.

Данас су тест из српског језика, односно матерњег језика на завршном испиту полагали ученици осмог разреда који из различитих објективних разлога нису приступили полагању у јунском року, њих 164.  Сутра ће полагати тест из математике, а у петак 18. августа  трећи тест из предмета по избору.

Такође, полазници функционалног основног образовања одраслих, који из неког разлога нису завршили основну школу, полагали су данас завршни испит, њих 95, полагањем једног теста.

Коначни резултати завршног испита ће бити познати 21. августа, док се упис ученика у средње школе у трећем уписном кругу врши непосредно у школи, у четвртак и петак, 24. и 25. августа 2023. године.

Чланак На завршном испиту тест из српског, односно матерњег језика полагало 164 ученика осмог разреда се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa