Loading...
×

Просветне вести

На нишкој Тврђави представљен пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“

На нишкој Тврђави представљен пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“

Извор: Министарство просвете

У оквиру Пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“ који ће се у школској 2023/24. години реализовати у основним школама, на нишкој Тврђави организовано је дружење са децом и ученицима свих узраста.

Уз игру и разговор са просветним саветницима, спољњим сарадницима Школске управе Ниш и полицијским службеницима деца и ученици имали су прилику да уче како да препознају насиље и различите видове дискриминације, коме да се обрате у случају било које врсте насиља и како да се заштите.

Припадници саобраћајне полиције показали су деци и ученицима како да буду безбедни у саобраћају, док су их ватрогасци упознали са начинима поступања и безбедног понашања у ванредним ситуацијама.

Министарство просвете и Министарство унутрашњих послова реализују Пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“, који ће се у школској 2023/24. спроводити у свим основним школама у Републици Србији. Пројекат ће бити реализован за ученике од 1. до 8. разреда. За ученике од првог до четвртог разреда план је да буду одржане радионице на тему „Безбедност деце у саобраћају“ и „Безбедност деце у ванредним ситуацијама“. За ученике од 5. до 8. разреда у плану су радионице на тему „Превенција вршњачког насиља у стварном и виртуелном свету“.

Чланак На нишкој Тврђави представљен пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“ се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa