Loading...
×

Просветне вести

Министарка просвете званично отворила Сајам образовања

Министарка просвете званично отворила Сајам образовања

Извор: Министарство просвете

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић званично је данас отворила 52. Сајам образовања и наставних средстава и обишла штандове више излагача. Отварању Сајма присуствовали су и први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, министар туризма и омладине Хусеин Мемић и министар спорта Зоран Гајић.

Ђукић Дејановић је истакла да је ова сајамска манифестација прилика да се на веродостојан начин представе различите образовно-васпитне установе.

Сајам образовања који се, традиционално одржава у оквиру Сајма књига, представља добру прилику да промовишемо наше предшколце, ученике, студенте, васпитаче, наставнике, професоре и њихов труд и залагање. Тако ће се ове године на штанду Министарства просвете представити предшколске установе, основне и средње школе, музичке и уметничке школе, ученички и студентски домови, односно штанд ће бити својеврстан простор где ће ученици и њихови наставници показати своја достигнућа и примере добре праксе“, рекла је она.

Ђукић Дејановић истакла је значај стицања знања од најранијег узраста и указала да  школе нису само место стицања знања, већ и васпитне установе чији је циљ, између осталог, оснаживање личног развоја ученика и подстицање развоја врлина и позитивних вредности.

Свесни ужасних трагедија које су нас задесиле у мају, свесни и у неизрецивом болу због изгубљених живота, желели смо да ове године још већи фокус на Сајму дамо подршци деци, као и родитељима и наставницима. То је разлог, што је током сајамских дана, поред креативног музичког и уметничког програма ученика, предвиђена серија радионица, обука и дискусија за ученике, али и њихове родитеље и наставнике“, навела је министарка просвете.

Она је позвала присутне да се упознају са пројектима и радом основних школа које се представљају током овог сајамског дана.

Министарка је најавила да ће овогодишњи сајам посетити и познате личности из света спорта и уметности, који ће разговарати са децом и пренети им своја искуства.

Министарка је иа штанду Министарства просвете са познатим писцем за децу Љубивојем Ршумовићем разговарала са децом и ученицима.

У оквиру Сајма образовања данас су своје активности и пројекте представиће  –  ОШ „Васа Чарапић“ из Белог потока, ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Панчева, ОШ „Петефи Шандор“ из Бечеја, ОШ „Михајло Пупин„ из Идвора, ОШ „Илија Гарашанин“ из Аранђеловца, ОШ „Бранко Радичевић“ из Панчева, ОШ „Јован Дучић“ из Клека, ОШ „Свети Сава“ из Врчина, ОШ „Моше Пијаде“ из Иванова, ОШ „Дуле Караклајић“ из Лазаревца, ОШ Иван Гундулић“ и ОШ „Вук Караџић“ из Новог Сада, ОШ „Светозар Милетић“ и ОШ „Мајка Југовића“ из Земуна.

Сајам образовања и наставних средстава траје до 29. октобра 

Чланак Министарка просвете званично отворила Сајам образовања се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa