Loading...
×

Просветне вести

Министарка просвете Ђукић Дејановић отворила 12. куп Математичке гимназије

Министарка просвете Ђукић Дејановић отворила 12. куп Математичке гимназије

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/ministarka-prosvete-djukic-dejanovic-otvorila-12-kup-matematicke-gimnazije/

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић отворила је данас дванаести по реду Куп Математичке гимназије и навела да Математичка гимназија представља бастион знања и расадник талената.

Министарка Ђукић Дејановић је истакла да је огромно задовољство бити у установи таквог националног значаја јер, како је рекла, сваки кутак одише талентима, знањем и здравом компетицијом.

Математичка гимназија је узор многим школама у Србији, а истовремено је изврстан амбасадор нашег образовног система у свету. Сваке године из ове школе излазе будући научници, експерти, истраживачи, иноватори – сви они су кључни носиоци промена и свет будућности припада управо њима“, рекла је она.

Према њеним речима, већ дванаест година заредом Куп Математичке гимназије окупља најбоље такмичаре из Србије, региона и Европе и уједињује их у заједничкој мисији, а то је ширење знања и подстицање развоја математике, рачунарства и физике.

Министарство просвете је и ове године генерални покровитељ Купа Математичке гимназије, највећег скупа ове врсте у читавом региону.

Министарство ће увек остати чврст и поуздан пријатељ оваквих подухвата, чији је значај подједнако важан и за српске и за међународне образовно-научне токове“, рекла је министарка.

Од претходне године Куп је обогаћен такмичењем у шаху, а ове године се у склопу њега одржава и дебатни турнир, што на изванредан начин обједињује разноврсне дисциплине.
Више од 80 учесника, међу којима су ђаци из Румуније, Словеније, Хрватске, Шведске и Србије показаће своја знања и умећа током три дана такмичења, а церемонија свечаног затварања ће бити у Народној скупштини Републике Србије, 26. јуна у 20 часова.

Чланак Министарка просвете Ђукић Дејановић отворила 12. куп Математичке гимназије се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa