Loading...
×

Просветне вести

Министарка Ђукић Дејановић уручила Светосавске награде

Министарка Ђукић Дејановић уручила Светосавске награде

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/ministarka-djukic-dejanovic-urucila-svetosavske-nagrade/

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић уручила је данас у Влади Србије Светосавске награде за 2023. годину истакнутим појединцима и представницима институција и честитала им на том признању.

Ове године имамо 32 добитника Светосавске повеље која се додељује за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, за знања, вештине и креативност коју су појединци и институције усмерили на општу добробит и унапредили образовно-васпитне праксе, односно дали допринос развоју научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања у Републици Србији“, рекла је министарка.

Она је добитницима поручила да су њихов досадашњи рад, залагања и пракса показали да делимо заједнички циљ, а то је квалитетно образовање доступно свима.

Уверена сам да ваша настојања и истрајавања имати исти смер и убудуће“, рекла је министарка.

Влада Републике Србије, како је истакла, посвећена је унапређењу квалитета и модернизацији образовања, што изискује квалитетније услове за рад и учење и кроз инфраструктурне пројекте, од предшколског до високошколског образовања.

Стога образовање заузима посебно место у пројекту „Скок у будућност Србија – 2027″, рекла је министарка.

Она је подсетила је да ће на вечерашњој Светосавској академији „У духу светосавља“ у посебно осмишљеном културно-уметничком програму учествовати талентована деца, ученици и студенти.

Широј јавности ћемо представити значај образовања и васпитања, указаћемо на огромну улогу првог спрског архиепископа, великог српског просветитеља и заштитника школства Светог Саве, бићете представљени ви добитници Светосавске награде, а академију ће директно преносити Радио телевизија Србије на Другом програму“, рекла је она.

Погледајте добитникe Светосавске награде за 2023. годину.

Чланак Министарка Ђукић Дејановић уручила Светосавске награде се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa