Loading...
×

Просветне вести

Министарка Ђукић Дејановић отворила нови Дом ученика Пољопривредне школе ПК „Београд“

Министарка Ђукић Дејановић отворила нови Дом ученика Пољопривредне школе ПК „Београд“

Извор: Министарство просвете

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић отворила је данас нови објекат Дома ученика Пољопривредне школе ПК „Београд“.

Она је истакла да Пољопривредна школа са домом ученика има дугу и богату традицију и оценила да ће нови простор унапредити услове за смештај и боравак ученика.

 Дом ученика категорисан је највишом националном категоријом ученичког стандарда  Прва А категорија и прилагођен је потребама и ученика са посебним потребама.  Капацитет објекта је 120 места, површине је 3.400 квадратних метара, а вредност изведених радова на изградњи овог Дома са спољним уређењем је око 3.100.000 евра“, рекла је она.

Оценила је да ова школа представља пример установе у којој се успешно спајају практична и теоријска знања и додала да су за то заслужни сви који су укључени у школски рад.

У том процесу подједнако значајно место припада професорима, наставницима практичне наставе, управи школе и свим запосленима, али и ученицима школе“, рекла је Ђукић Дејановић.

Она је додала да ће Министарство просвете наставити да улаже у установе образовања и васпитања, како би повећали квалитет и унапредили услове за учење и рад.

Инвестиција на изградњи новог дома ученика Пољопривредне школе ПК „Београд“ реализована је у оквиру Пројекта „Образовање за социјалну инклузију“ Министарства просвете, финансиран средствима Банке за развој Савета Европе (ЦЕБ) и Републике Србије, са циљем унапређења квалитета ученичког и студентског стандарда у Републици Србији.

Насловна фото: Фото ТАНЈУГ

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-column .elementor-spacer-inner{height:var(–spacer-size)}.e-con{–container-widget-width:100%}.e-con-inner>.elementor-widget-spacer,.e-con>.elementor-widget-spacer{width:var(–container-widget-width,var(–spacer-size));–align-self:var(–container-widget-align-self,initial);–flex-shrink:0}.e-con-inner>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container,.e-con-inner>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container>.elementor-spacer,.e-con>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container,.e-con>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container>.elementor-spacer{height:100%}.e-con-inner>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container>.elementor-spacer>.elementor-spacer-inner,.e-con>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container>.elementor-spacer>.elementor-spacer-inner{height:var(–container-widget-height,var(–spacer-size))}

Чланак Министарка Ђукић Дејановић отворила нови Дом ученика Пољопривредне школе ПК „Београд“ се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa