Loading...
×

Просветне вести

Министарка Ђукић Дејановић обишла радионице за наставнике физичког на Сајму спорта

Министарка Ђукић Дејановић обишла радионице за наставнике физичког на Сајму спорта

Извор: Министарство просвете

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић  и помоћник министра за основно образовање и васпитање др Милан Пашић обишли су данас наставнике физичког васпитања који су учесници уводне обуке у оквиру пилот пројекта из области олимпијског образовања  ,,Поштовање, пријатељство и изузетност”, који је развијен у складу са Споразумом о сарадњи између Министарства и Олимпијског комитета Србије.

Ђукић Дејановић је истакла да је циљ је пројекта је  промоција спорта као ефикасне алатке за едукацију, комуникацију и изградњу бољег и хуманијег друштва.

У овом пројекту учествују ученици 4. и 5. разреда и наставници из 51 основне школе широм Републике Србије. Значајан је јер доприноси развоју међупредметних компетенција у систему образовања и васпитања и у складу је са Стратегијом развоја образовања и васпитања у Републици Србији до 2030. године и пратећим Акционим планом, који предвиђа и одговарајуће активности усмерене на развој школског спорта“, рекла је министарка

Она је нагласила да је уверена да ће школе бити креативне, да ће испунити све обавезне и додатне активности

Желимо да стварањем услова кроз спортске и обогаћене наставне и ваннаставне садржаје, школа у својој средини постане један од центара спорта и културе на локалном нивоу чиме се обезбеђује већа партиципација наставника и ученика у животу школе, али и заједнице и да ученицима омогућимо већу укљученост у школске спортске активности“, поручила је министарка.

Чланак Министарка Ђукић Дејановић обишла радионице за наставнике физичког на Сајму спорта се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa