Loading...
×

Просветне вести

Касаловић на обележавању Дана школе „Свети Сава“ код Сурдулице

Касаловић на обележавању Дана школе „Свети Сава“ код Сурдулице

Извор: Министарство просвете

Државни секретар у Министарству просвете Зоран Касаловић присуствовао је обележавању школске славе и Дана школе у Основној школи „Свети Сава“, Божица код Сурдулице.

„На почетку желим да вам честитам Дан школе и школску славу, Светог Саву.
Драго ми је што сам данас у овој школи, са дугом традицијом, која ради 163 године и једна је од најстаријих школа на територији општине Сурдулица и с поносом носи име нашег највећег просветитеља“, рекао је Касаловић.

Он је рекао да је важно да се на овај дан сви присете имена и дела великог народног просветитеља, утемељивача самосталне српске државе и цркве, нашег првог архиепископа – Светог Саве и искажу велику захвалност бог свега што је урадио и оставио иза себе.

„На овај дан важно је да истакнемо да образовање јесте и да мора бити свима доступно и да је учење је најбољи пут до личног и професионалног успеха. Образовање и васпитање кључни су чиниоци напретка друштва и државе“, рекао је Касаловић.

Чланак Касаловић на обележавању Дана школе „Свети Сава“ код Сурдулице се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa