Loading...
×

Просветне вести

Дукић Мијатовић: Захвалност Министарству правде, школе ће одговорно утрошити средства

Дукић Мијатовић: Захвалност Министарству правде, школе ће одговорно утрошити средства

Извор: Министарство просвете

Државна секретарка у Министарству просвете проф. др Маријана Дукић Мијатовић присуствовала је данас свечаној додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења и том приликом изјавила да је уверена да ће школе, након данашњег потписивања уговора, одговорно приступити реализацији пројеката, чиме ће учинити окружење својих ученика и наставника, лепшим и бољим за учење и рад.

Она је исказала захвалност Министарству правде на томе што у оквиру ове подршке препознаје и установе образовања и тиме доприноси да се унапреде услови у њима.

Иако су установе образовања и васпитања надлежност Министарства просвете и локалних самоуправа, брига о њима није искључиво одговорност ових институција. Право и обавезу да бринемо о нашој деци, условима у којима уче и раде, имамо сви. Стога дугујемо захвалност Министарству правде што део средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења усмерава и на школе и вртиће“, рекла је државна секретарка.

Министарство правде, након спроведеног јавног конкурса, доделило је средстава за 79 основних и средњих школа и девет предшколских установа.

Чланак Дукић Мијатовић: Захвалност Министарству правде, школе ће одговорно утрошити средства се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa