Loading...
×

Просветне вести

Дукић Мијатовић обишла Пољопривредно- шумарску школу „Јосиф Панчић“ из Сурдулице

Дукић Мијатовић обишла Пољопривредно- шумарску школу „Јосиф Панчић“ из Сурдулице

Извор: Министарство просвете

Државни секретар проф. др Маријана Дукић Мијатовић честитала је Пољопривредно- шумарској школи „Јосиф Панчић“ из Сурдулице Дан школе и 66 година постојања.

Она је подсетила да је Пољопривредно- шумарска школа  основана давне 1957. године под именом Школа за планинско газдовање. Како је рекла, током више од пола века трајања школа је трпела многе промене, како у подручјима рада и образовним профилима, тако и у кадровској структури.

„Драго ми је што се током свих ових година остали посвећени свом циљу, а то је да ученицима омогућите развој у средини која ће бити подстицајна за развој његових потенцијала, али и подршка у оспособљавању за самосталан и одговоран живот. Током своје богате историје школа је дала и огроман допринос нашој привреди, култури и науци, а из њених ђачких клупа изашли и стасале многе истакнуте личности“, рекла је она.

Уз теоријска знања, како је истакла, оно што је посебно важно за ученике ове школе је и практична настава и бројне могућности које имају у оквиру школе,  што ће бити од великог значаја за њих када се нађу на тржишту рада.

„Та практична знања ће им омогућити да постану добри радници – техничари у области пољопривредне производње и прераде хране, ветерине или шумарства“, рекла је Дукић Мијатовић.

Рекла је да је важно што су успели да одрже квалитетан наставнички кадар, али и да остваре добру сарадњу са осталим школама и локалном заједницом.

„О вашем успеху и раду говори и то што ученици остварују запажене резултате на такмичењима. Важно је да сви будемо поносни на наше ученике и да им на њиховом путу пружимо потребну подршку“, рекла је она.

Чланак Дукић Мијатовић обишла Пољопривредно- шумарску школу „Јосиф Панчић“ из Сурдулице се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa