Loading...
×

Просветне вести

Друга седница Радне групе за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“

Друга седница Радне групе за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/druga-sednica-radne-grupe-za-uspostavljanje-memorijalnog-centra-u-znak-secanja-na-zrtve-masovnog-ubistva-u-oglednoj-osnovnoj-skoli-vladislav-ribnikar/

Чланови Радне групе за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“ одржали су јуче другу седницу, на којој су разговарали о обележавању годишњице од трагедије и очувања сећања на невине жртве од 3. маја 2023. године.

Састанку је присуствовала и министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић, која је пружила подршку Радној групи и истакла да ће Радна група препоруке и мере Мултидисциплинарног тима да имплементира и спроведе кроз своје ресоре, те да исте предложи Влади.

Она је истакла да је важно развијање и неговање културе сећања.

Радна група је подржала иницијативу Виктимолошког друштва Србије.

Састанку Радне групе присуствовали су и чланови Мултидисциплинарног тима, стручњаци из различитих области, који су износили предлоге из ресора и области у коме су ангажовани.

Чланови Радне групе су представници министарства надлежних за просвету, културу и јавна улагања, Града Београда и Градске општине Врачар, вршилац дужности директора Огледне основне школе „Владислав Рибникар“, два представника породица убијених, као и представници огранизације Victim Support Europe, Виктимолошког друштва Србије и Института за педагошка истраживања.

На састанку је усвојен коначан текст Пословника о раду, којим су дефинисане активности које ће се у наредном периоду спроводити.

Чланак Друга седница Радне групе за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“ се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa