Loading...
×

Просветне вести

Додељене награде институцијама и појединцима који су дали изузетан допринос пројекту „Свет у Србији“

Додељене награде институцијама и појединцима који су дали изузетан допринос пројекту „Свет у Србији“

Извор: Министарство просвете

Државни секретар у Министарству просвете проф. др Ивица Радовић обратио се на свечаности посвећеној додели награда и признања институцијама и појединцима који су дали изузетан допринос пројекту Свет у Србији, као и инаугурацији нових студента представника стипендиста Пројекта.

На свечаности у Дому културе Студентски град, државни секретар Радовић је истакао да је Министарство просвете поносно на све студенте стипендисте Пројекта који својим студијама и образовањем у Србији представљају изванредан потенцијал и амбасадоре даљег развоја и унапређивања дугогодишње и плодоносне сарадње Србије са земљама из којих долазе.

„Пројекат Свет у Србији започет је на основу иницијативе Владе Републике Србије из 2011. године, који има за циљ промовисање културе, традиције, високог образовања и политике добрих односа, сарадње и међусобног уважавања у државама чланицама и државама посматрачима Покрета Несврстаних земаља, кроз стипендирање основних, мастер и докторских академских студија на универзитетима у Србији. Кроз овај пројекат Србија је до сада доделила стипендије кандидатима из укупно 116 држава. Пројекат тренутно укључује 495 активних студената који се школују на универзитетима у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу“ , рекао је проф. др Ивица Радовић, додајући да Србија отвореног срца и раширених руку добродошлице очекује и нову генерацију студената за школску 2023/2024 годину.

Он је награђеним и новим студентским представницима пројекта „Свет у Србији“ упутио искрене честитке уз констатацију да ће у Министарству просвете увек имати партнера који је спреман за сарадњу и максималну подршку.
„Уверени смо да ћемо и у будућности у сарадњи са Вама стварати најбоље резултате за сигурнију и успешну будућност“, закључио је он.

Чланак Додељене награде институцијама и појединцима који су дали изузетан допринос пројекту „Свет у Србији“ се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa