Loading...
×

Просветне вести

Додељене награде „Др Ђорђе Радић“ најбољим ученицима средњих пољопривредних школа у Србији

Додељене награде „Др Ђорђе Радић“ најбољим ученицима средњих пољопривредних школа у Србији

Извор: Министарство просвете

Државни секретар Министарства просвете проф. др Ивица Радовић честитао је ученицима 37 пољопривредних школа из целе Србије који су ове године награђени дипломом „Др Ђорђе Радић“.

Говорећи приликом доделе награда на манифестацији „Смотра лепоте живота на селу“ – „Прва бразда“ Радовић је истакао улогу средњих пољопривредних школа у промовисању одрживе пољопривреде и заштите животне средине, као и значај практичне наставе у процесу усавршавања ученика.

Он је навео да кроз практичну наставу ученици имају прилику да примене стечено знање и развију вештине потребне за успешно вођење пољопривредних активности.

Драги ученици, честитам вам још једном на заслуженом признању и верујем да ће вам оно бити велики подстрек у даљем раду и развоју, као и да ће вам дело Ђорђа Радића бити трајна инспирација за нова постигнућа“, рекао је Радовић.

Награда „Др Ђорђе Радић“ је успостављена 2021. године на иницијативу Академијског одбора за село Српске академије наука и уметности, Института за примену науке у пољопривреди, Пољопривредног факултета у Београду и Пољопривредног факултета у Новом Саду.

Свечаности у Новом Селу присуствовала је и начелница Школске управе Краљево Бојана Маринковић

Чланак Додељене награде „Др Ђорђе Радић“ најбољим ученицима средњих пољопривредних школа у Србији се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa