Loading...
×

Просветне вести

Ђукић Дејановић са учесницима Кампа Кроса РТС „Краљево 2024“

Ђукић Дејановић са учесницима Кампа Кроса РТС „Краљево 2024“

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/djukic-dejanovic-sa-ucesnicima-kampa-krosa-rts-kraljevo-2024/

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block} Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић захвалила је данас ученицима допунских школа из десетак земаља Европе и света и њиховим наставницима што су били учесници Кампа Кроса РТС „Краљево 2024“, као и самог Кроса РТС, који је најмасовнија атлетска манифестација у Европи.

Задовољство је да вас угостимо и да вам обезбедимо боравак који ће вас приближити коренима и створити драге успомене. Зато су за вас креирани посебни образовни и уметнички програми и садржаји и спортске радионице, путем којих сте се дружили и упознали српски језик, културу, историју и лепоте овог дела Србије“, рекла је министарка.

Она је захвалила градоначелнику Краљева Предрагу Терзићу и његовом тиму, као и Дому ученика средњих школа Краљево и Шумарској школи, што су прихватили да буду домаћини за око 150 малишана српског порекла из десетак земаља Европе и света.

Министарка је подсетила да је Крос РТС веома значајна манифестација, а да су њена масовност и утицај разлог су што је Министарство просвете годинама подржава.

На Кросу РТС сваке године трче предшколци, ученици основних, средњих школа и допунских школа. Ове године учествовало је њих 435.900 њих и они су ширили поруку о значају здравих стилова живота и спорта за правилан свеукупни развој деце и младих“, рекла је министарка.

Ђукић Дејановић је захвалила и тимовима Министарства просвете, Математичког института САНУ, Факултета педагошких наука из Јагодине и истакнутим појединцима наше јавне сцене – научницима, књижевницима, уметницима, спортским радницима, који су припремили програме и садржаје за полазнике Кампа Кроса РТС „Краљево 2024“.

Чланак Ђукић Дејановић са учесницима Кампа Кроса РТС „Краљево 2024“ се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa