Loading...
×

Просветне вести

Ђукић Дејановић са председником Meђународне федерације школског спорта

Ђукић Дејановић са председником Meђународне федерације школског спорта

Извор: Министарство просвете

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић и председник Meђународне федерације школског спорта Лорент Петринка (Laurent Petrynka) разговарали су данас о предстојећим активностима и Светском првенству у футсалу за средњошколце који се одржава у Београду до 17. октобра 2023.

Како је речено, уз спортске, образовне и културне активности, циљ овог догађаја је и да унапреди образовање кроз спорт у духу фер-плеја, поштовања и истрајност.

Петринка је министарки представио активости којима се бави та организација.

Тема састанка је била и развој школског спорта у Србији, а најављена је и кандидатура Србије за Школаријаду 2025. године.

Министарка Ђукић Дејановић је указала на значај који Министарство просвете придаје развоју школског спорта. Она је додала да Министарство подржава сваку акцију, чији је циљ бављење спортом и повећање физичке активности.

Састанку је присуствовали и Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије, који је члан ISF, чланови Извршног одбора Међунардне федерације школског спорта и помоћник министра Милан Пашић.

Чланак Ђукић Дејановић са председником Meђународне федерације школског спорта се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa