Loading...
×

Просветне вести

Ђукић Дејановић: Настављамо подршку ученичким задругама

Ђукић Дејановић: Настављамо подршку ученичким задругама

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/djukic-dejanovic-nastavljamo-podrsku-ucenickim-zadrugama/

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић доделила је данас уговоре директорима средњих школа, које су на јавном позиву добилe средства за подршку ученичким задругама.

За ову школску годину донета је одлука да 17  средњих школа, односно ученичких задруга, добије финансијска средства у укупном износу од осам милиона динара“, рекла је Ђукић Дејановић.

Истакла је да Министарство просвете сада већ четврту годину за редом пружа финансијску подршку ученичким задругама у средњим школама и додала да је ове године за те сврхе намењено дупло више средстава него претходне године.

Ученичке задруге, како је додала, важан су део образовно-васпитног рада у школама и представљају вид подршке развоју предузетништва код ученика.

Желим да похвалим све школе које су осмислиле различите пројекте и истакнем да су велико интересовање показале специјалне школе и школе у подручју рада пољопривреда, производња и прерада хране“, рекла је министарка.

Ученичке задруге ће додељена средства искористити за  набавку опреме, средстава и материјала за рад.

Она је истакла да ће Министарство просвете наставити да, као и до сада,  подржава рад ученичких задруга како у основним, тако и у средњим школама и позвала школе да се активирају у овом сегменту, региструју задруге и ту пронађу нове могућности  за  своје ученике.

ПОГЛЕДАЈТЕ:

Чланак Ђукић Дејановић: Настављамо подршку ученичким задругама се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa