Loading...
×

Просветне вести

Четвртог дана Сајма образовања и наставних средстава представљене музичке и уметничке школа и активности за превенцију насиља

Четвртог дана Сајма образовања и наставних средстава представљене музичке и уметничке школа и активности за превенцију насиља

Извор: Министарство просвете

На Сајму образовања и наставних средстава  данас су се на штанду Министарства просвете представиле музичке и уметничке школе, а презентоване су и активности Министарства и партнерских организација за превенцију и спречавање насиља.

На почетку четвртог сајамског дана на штанду Министарства просвете, разноврсним културно-уметничким програмом представиле су се музичке школе „Владимир Ђорђевић”, „Петар Коњовић, „Станислав Бинички”, „Ватрослав Лисински”, „Мокрањац” из Београда,  Балетска школа „Димитрије Парлић” из Панчева и „Лујо Давичо” из Београда.

Музичка школа „Петар Коњовић“  представила се, између осталог“ извођењем на клавиру Равинове Етиде, нумере „Стари аутомобил“ на гитари, као народних песама.

Наступао  је и хор Музичке школе „Станислав Бинички“, оркестар гитара, а ученици су показали таленат свирањем флауте, хармонике и других инструмената.

Балетска школа „Димитрије Парлић“ из Панчева представила се модерним, класичним балетом и сплетом игара из Србије.

На штанду Министарства  сви заинтересовани могли су да се упознају са  платформом  „Чувам те”, као и са другим активности на пољу превенције и заштите од насиља.

Током поподнева биће представљен пројект „Заједно и безбедно кроз детињство“, као  радионице интерактивне природе за ученике и родитеље, онлајн квиз преко апликације „Кахут”.

На штанду је организована и радионица за родитеље „Причајмо са родитељима” у сарадњи са Институтом за ментално здравље и УНИЦЕФ-ом.

Посетиоци су показали велико интересовање и за програм у Конференцијској сали  – радионице за децу „Машта прича приче“ које су реализовали глумац Иван Јевтовић и Сандра Јевтовић Бугарин. Ученици ОШ „Бановић Страхиња“ су најпре слушали три приче, које им је испричао Јефтовић, а потом могли да искажу шта је поука ових прича.

У Конференцијској сали предавање и радионицу одржао је и Игор Јурић из Центра за несталу и злостављану децу. Интерактивна радионица на тему „Безбедност деце на интернету“ организована је у сарадњи  са УНДП.

 

Чланак Четвртог дана Сајма образовања и наставних средстава представљене музичке и уметничке школа и активности за превенцију насиља се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa