Loading...
×

Просветне вести

British Council: Програм стипендирања за мастер студије у Уједињеном Краљевству за жене из СТЕМ области

British Council: Програм стипендирања за мастер студије у Уједињеном Краљевству за жене из СТЕМ области

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

British Council је отворио програм стипендирања за мастер студије за жене из Србије и са западног Балкана, које поседују диплому из области науке, технологије, инжињерских наука и математике, а које желе да наставе каријеру у СТЕМ-у.

Програм се спроводи у сарадњи са три универзитета из Уједињеног Краљевства: Cranfield University, University of St Andrews и City University of London, који су понудили укупно 43 мастер програма.

Успешним кандидаткињама програм стипендирања у потпуности покрива трошкове школарине за одабрани мастер програм, стипендије, визе, заједно са трошковима путовања, здравственог осигурања и трошковима IELTS теста из енглеског језика. Такође је предвиђена и посебна подршка мајкама које би боравиле са децом у Уједињеном Краљевству.

Рокови за пријаву на универзитете су:

  • Cranfield University: 7. април
  • University of St Andrews: 12. април
  • City, University of London: 17. април 2023.

Информације о програму и условима за пријаву су доступне на следећем линку: https://bit.ly/3LHRXpV

Информативни вебинар на коме ће се представити универзитети и оставити простор за питања учесника ће се одржати 28. марта 2023. године у 11.00 – линк за регистрацију је: https://forms.office.com/e/NTXNhTUHx2

Чланак British Council: Програм стипендирања за мастер студије у Уједињеном Краљевству за жене из СТЕМ области се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa