Loading...
×

Просветне вести

Позив за пријаву на бесплатну онлајн обуку „Компетенције за демократску културу и програми наставе и учења“

Позив за пријаву на бесплатну онлајн обуку „Компетенције за демократску културу и програми наставе и учења“

Линк ка вести
Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања

Завод за унапређивање образовања и васпитања у сарадњи са Саветом Европе организује немодерирану онлајн обуку „Компетенције за демократску културу и програми наставе и учења“.

Обука је намењена наставницима, стручним сарадницима и директорима основних и средњих школа.

Циљ обуке је унапређивање знања и разумевања процеса за унапређивање школе; подршка школама кроз активно укључивање у процесе развоја школе чији је циљ изградња демократске и инклузивне школске културе; подизање свести наставника о њиховој улози и одговорности за развој ученика, као и о значају решавања питања као што су дискриминација, друштвена инклузија и међукултурно разумевање; примена методологија и ресурса, уз чврсту теоретску основу, и ослањање на искуство Савета Европе у овој области.

Програм обуке наставника израђен у оквиру заједничког пројекта Европске уније и Савета Европе „Квалитетно образовање за све“.

Обука је бесплатна и реализују се од 10. октобра 2022. на платформи за учење на даљину  ЗУОВЕду.

Обука је акредитована као обука од јавног значаја и доноси 16 сати стручног усавршавања.

Пријаве се примају до 8. октобра 2022. у 15 часова. На обуку ће бити позвано првих 1.500 пријављених наставника, према редном броју пријаве. О тачном датуму почетка обуке и начину приступа одабрани наставници биће обавештени путем електронске поште.

aleksa
Author: aleksa