Loading...
×

Просветне вести

Позив на онлајн конференцију “Дигитално образовање 2022”

Позив на онлајн конференцију “Дигитално образовање 2022”

Линк ка вести
Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања

Позивамо вас на једну од највећих регионалних конференција образовне заједнице – Дигитално образовање 2022, која се ове године организује по трећи пут.

Конфереција ће бити одржана у онлине формату 08. и 09. априла 2022. године.

НАЗИВ КОНФЕРЕНЦИЈЕ: Дигитално образовање 2022
ВРЕМЕ ОДРЖАВАЊА: 08. и 09. април 2022. године
ОНЛАЈН МЕСТО ОДРЖАВАЊА: edtech.center/sr/konferencija-digitalno-obrazovanje/
АКРЕДИТАЦИЈА: акредитовано
ЦЕНА: конференција је бесплатна

ПРОГРАМ КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Дигитално образовање 2022 ће бити дводневна онлине конференција. Ове године фокус целокупне конференције и излагања ће бити на пост-КОВИД изазовима у дигиталном образовању на свим нивоима, од предшколског до високог. Први дан је резервисан за свеобухватне заједничке теме попут националних и европских смерница, стандарда и препорука, примера из региона и панел дискусију на тренутно актуелне теме. Програм током другог дана ће бити подељен по нивоима образовања, односно  4 програма намењена предшколству, основном и средњем, високом и инклузивном образовању. Детаљну агенду конференције можете очекивати крајем марта на званичном сајту Центра за образовне технологије. Излагања ће бити на српском и енглеском језику, а за сваког учесника конференције су обезбеђени сертификати о учешћу. Конференција је акредитована од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања.

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСНИКЕ

Пријава се врши путем пријавног формулара (дугме испод). Пријава ће бити отворена до 4. априла 2022. године.

Учешће на конференцији је у потпуности бесплатно.

ДА ЛИ ЖЕЛИТЕ ДА БУДЕТЕ ПРЕДАВАЧ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ?

Уколико сте запослени у васпитно образовном сектору или се бавите истраживањима у сфери образовања и васпитања, конференција Дигитално образовање 2022 је идеална прилика да представите свој рад, искуство, идеје и савете у примени и употреби информационо-комуникационих технологија учесницима у секторима предшколског, основног и средњег, високог и инклузивног образовања.

Пријаве за предаваче ће бити отворене до 4. марта 2022. године.

Пријавни формулар, као и целокупан текст јавног позива, детаљна упутства о правилима и изборима тема за потенцијалне предаваче можете пронаћи на званичном сајту Центра за образовне технологије Западни Балкан на следећем линку: http://edtech.center/sr/konferencija-predavaci/.

ОРГАНИЗАТОРИ И ПАРТНЕРИ

Конференцију Дигитално образовање 2022 организује Центар за образовне технологије на Западном Балкану уз подршку УНИЦЕФ-а у Србији, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Заводом за унапређивање образовања и васпитања, Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања и Фондацијом Петља. Наш златни партнер је компанија Орацле. И поред тога, настављамо да ширимо листу партнера.

ЦИЉЕВИ КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Дигитално образовање 2022 има за циљ да на једном месту окупи образовно-васпитну заједницу, доносиоце одлука, организације и компаније. Кроз дводневни програм успостављамо размену знања, искустава, изазова и потреба са лица места. Приказујемо иновативне приступе у раду и праксама, представљамо наставне методе примене ИКТ алата у образовању. Желимо да подржимо учешће свих актера у образовању у дигиталном добу, јер само заједно можемо подстаћи креативност и иновације, допринети квалитету образовно-васпитног рада, осавременити процес учења и открити најбоље начине за коришћење могућности нових технологија у образовању.

aleksa
Author: aleksa